keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Talvi, joka muistetaan

Onkin tullut pitkä tauko... Tämä on ollut erikoinen talvi, pimeä ja lauha. Onneksi nyt on pakkasta, vielä kun tulisi eteläänkin kunnolla lunta! Kuulun siis niihin ihmisiin, jotka nauttivat kunnon kesästä ja kunnon talvesta. Mutta kivat on kelit olleet nyt, ikkuinoist ihailla. Tämä talvi jää mieleen monella tavalla :)

Nyt on viikko 30 menossa. Vauvat liikkuvat kovasti ja liikkeet tuntuvat todella selvästi. Vauvoilla alkaa olemaan oma rytmi. Välillä tuntuu, ettei muuta olekaan kuin rytmiä :D Sen verran aktiivisia ovat jonain päivinä. Maha kasvaa omaan tahtiinsa. Mutta ei se vielä mitenkään valtava ole. Iso kyllä, mutta olisin voinut ajatella, että olisin isompikin.

Olen ollut jo kuukauden sairaslomalla. Sairaslomalle jäänti tuli yllätyksenä. Olin "peruskäynnillä" lääkärissä, kahden viikon välein. Lopuksi lääkäri sanoi, että sinä jäätkin nyt saikulle ja otat ihan rennosti. 10 viikkoa pitäisi vauvojen pysyä vielä sisällä. Kyllähän siinä säikähti aika lailla, että ei kai ne nyt vielä synny! Pari päivää koitin pidätellä itkua ja huolehtimista. Mutta onneksi tilanne ei ole, ainakaan vielä, muuttunut. Eli siinä mielessä tilanne hyvä! :) Huomenna taas lääkäriin, katsotaan...

Lääkärissä käynti jännittää, tai ajatteluttaa joka kerta. Mikäköhän tilanne on nyt, joudunko jäämään sairaalaan, toivottavasti kaikki on hyvin. Mutta mitä pidemmälle mennään, sitä parempi on minulla olo. Nyt ollaan jo näin pitkällä. Koitan olla turhaan huolehtimatta ja olla kiitollinen jokaisesta päivästä.

Välillä päivät tuntuu pitkiltä, yksin kotona, hirmuisesti mitään ei pysty tekemään. Pieniä juttuja olen koittanut tehdä voinnin mukaan. Pari kuukautta ihmisen elämässä ei ole kuitenkaan niin kovin pitkä aika. Ja jos tämä on vauvoille parasta, niin tällä mennään! :) Nyt alkaa tuntumaan, että ehtiiköhän kaiken ennen vauvojen syntymää! Ehdinkö hankkia ja tehdä kaiken? Mitä kaikkea pitää hankkia etukäteen? Apua... Mistä minä tiedän? :D Jotenkin tuntee itsensä välillä todella hölmöksi. Noh, josko se olisi vain tunne... ;)

Ollaan me hankintoja jo tehty, on rattaat, sänky, hoitopöytä, vähän vaatteita, toinen kaukalo ym. Mutta vielä on vähän hankittavaa. Lastenhuone ei ole vielä ihan valmis, mutta hyvällä mallila. Mieheni tapetoi sen joululomalla loppuun. Hoitopöytä pitäisi kasata ja hankkia verhot ja lamppu. Täytyy opetella nettishoppailun maailmaan, kun kauppoihin en voi lähteä kiertelemään. Ja siinähän niitä päiviä saa kulumaan! Ja sitten tulee tietyt "laatusarjat" telkkarista, on kirjat ja lehdet, neulominen.Tällä viikolla on neuvola, lääkäri ja perhevalmennus. Tällä viikollahan on ihan kauheasti ohjelmaa, menee hujahtaen! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti